Het team


Marieke 

Zaakvoeder en oprichtster van NOORD baby. Afgestudeerd als vroedvrouw in 1999 aan de Karel de Grote Hogeschool. Werk- en levenservaring opgedaan in Cape Town (Zuid-Afrika), daarna 13 jaar in het Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) in Antwerpen gewerkt met als specialiteit neonatologie.

Een passie voor baby’s, interieur en details. Hecht een groot belang aan de psychosociale begeleiding van ouders, de beleving van de baby, geïndividualiseerde zorg en het zoeken naar shortcuts om het eerste jaar met jullie baby gemakkelijker te maken.

Gepassioneerd, gebeten om te weten en eerlijk…

Woont in Antwerpen en heeft 3 kinderen. Ervaart het moederschap zelf als een proces van vallen, opstaan en veel leren.

Doet zelf geen huisbezoeken, maar voor advies kan je haar steeds vinden op de Paleisstraat 24.

Doet de prenatale verdelingen met hart en ziel en zoekt een vroedvrouw binnen het team die helemaal bij jou past.






Karoline: 

De van oorsprong Deense Karoline kreeg voor haar zesde verjaardag een zwangere Barbie cadeau. Vanaf dat moment wist ze dat ze vroedvrouw wilde worden.

Na de middelbare school in Nederland, verhuisde ze naar België om haar droom na te jagen. Ze studeerde af aan de AP Hogeschool.

Haar belangrijkste, meest inspirerende en leerzame stages liep ze bij een zelfstandige vroedvrouw. Ook ging ze terug naar haar geboorteland om ervaring op te doen in de verloskamer.

Tegenwoordig werkt Karoline fulltime bij NOORD baby. Ze staat je heel graag bij in de opvolging van je zwangerschap en tijdens je kraamperiode.

 Karoline heeft niet veel taal nodig om goed te communiceren met haar patiënten, een bijzondere vroedvrouw die kansarme gezinnen een warm hart toedraagt. Ze zoekt vaak samen met hen naar budgetvriendelijke oplossingen. Een mooie aanvulling van ons team want zo garanderen we voor elke patiënt een vroedvrouw.




Eline:

Afgestudeerd in 2007 als vroedvrouw aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.

Sinds 2007 werkt ze in het Sint-Vincentius ziekenhuis Antwerpen,  waar “Natuurlijk bevallen” centraal staat.  10 jaar vaste nachtcollega van Marieke, wat leidt tot een geoliede machine. De eerste 6 jaar van haar loopbaan  heeft ze voltijds de drie diensten materniteit, verloskamer en neonatologie gecombineerd.

Nu werkt ze nog halftijds op materniteit en verloskamer in combinatie met de thuiszorg bij NOORD baby.

In 2009 volgde ze een specialisatie jaar preconceptionele zorg en in 2011 een extra module neonatologie, 2020 was het jaar van de lactatiekunde, dat ze met glans haalde en daardoor ook 1 van de lactatiekundigen van ons team is. 

Ze woont in Hoboken, is gehuwd met Jo en mama van twee toffe jongens  Morris en Jerom. Ze  doet zowel huisbezoeken als consultatie in de Paleisstraat.


quote van Eline: 

“When women support each other, incredible things happen!”

Je rol als mama, als ouder is een rol waarin je moet groeien.  Als vroedvrouw hebben wij het geluk om jullie te mogen steunen en te zien evolueren in die rol.  Door de persoonlijke begeleiding hoop ik hier toch mijn klein steentje te kunnen bijdragen.






Sofie


Afgestudeerd in 2002 als vroedvrouw aan de KdG Hogeschool in Antwerpen en onmiddellijk aan de slag gegaan in Sint-Vincentius Antwerpen omdat ze zich daar thuis voelde tijdens haar stages en ze dezelfde visie op samenwerking en verloskunde deelde.  Tot op heden is ze daar werkzaam op verloskamer en materniteit.

In 2005 behaalde ze haar Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid te Antwerpen, SCVO Pestalozzi.

In 2008 en 2011 werd haar leven nog boeiender en rijker door haar zoontjes Seppe en Jens.

Door het postgraduaat Lactatiekunde (UCLL, 2018) leerde ze borstvoedingssituaties nog beter te begeleiden en advies te geven.  De titel IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) kon ze achter haar naam dragen sinds 2019.

Bij NOORD Baby levert ze haar bijdrage in de kwaliteitsvolle consultaties.  Ze luistert naar de behoeften van de toekomstige ouders en geeft eenduidige informatie over zwangerschap, arbeid, bevalling en postpartumzorgen.  Ook zal ze met de tijd huisbezoeken doen.

De rode draad in haar werk is mensen empoweren, het aanboren van hun innerlijke kracht en bezielend te werk gaan met positieve energie.



Kiani

Afkomstig vanuit de Kempen maar door te studeren aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen verloor ze haar hart aan 'het Stad', waar ze nu ook werkt en woont. 
Met een mama als vroedvrouw, zou je kunnen zeggen dat de passie voor het vak met de paplepel is meegegeven. Toch was het een eigen bewuste keuze om in haar voetsporen te treden. Ze zocht een roeping waarbij ze haar zorgzame, rustige maar eveneens enthousiaste karakter volledig kon inleven. Ze is dan ook een vroedvrouw die leeft onder het motto ‘empathy is key’.  
Meer en meer komt het besef bij (aanstaande) ouders, dat een vast aanspreekpunt en houvast voor en na de geboorte van een kindje een enorme meerwaarde kan betekenen. Jullie helpen wegwijs vinden in die nieuwe rol, samen op pad gaan en jullie helpen groeien geven haar de voldoening die naar haar mening zo belangrijk is om een beroep graag uit te oefenen.  




vanaf eind september zal ook Freya ons team vervoegen

Freya

"De geboorte van een kind blijft het meest magische dat Freya ooit heeft mogen meemaken. Een nieuw leven dat ontstaat en op korte tijd een gigantische ontwikkeling doormaakt. Ze gelooft heel sterk in het idee dat de eerste 1000 levensdagen een grote basis vormen voor je gezondheid in je verdere leven. Als vroedvrouw wil ze (toekomstige) ouders informeren en bijstaan in hun reis doorheen het ouderschap. Om zo jullie kind een zo goed mogelijke start te geven. 


In 2015 studeerde ze af als vroedvrouw aan Thomas More Lier. Hierna behaalde ze ook haar master in de vroedkunde aan de KULeuven.


Na 5 jaar ervaring op te doen in het ziekenhuis maakt zenu de stap om als zelfstandige aan de slag te gaan bij NOORD Baby. Haar passie ligt in prenatale begeleiding en daarnaast zal ze ook  huisbezoeken doen. "