Het team

Marieke 

Zaakvoeder en oprichtster van NOORD baby. Afgestudeerd als vroedvrouw in 1999 aan de Karel de Grote Hogeschool. Werk- en levenservaring opgedaan in Cape Town (Zuid-Afrika), daarna 13 jaar in het Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) in Antwerpen gewerkt met als specialiteit neonatologie.

Een passie voor baby’s, interieur en details. Hecht een groot belang aan de psychosociale begeleiding van ouders, de beleving van de baby, geïndividualiseerde zorg en het zoeken naar shortcuts om het eerste jaar met jullie baby gemakkelijker te maken.

Gepassioneerd, gebeten om te weten en eerlijk…

Woont in Antwerpen en heeft 3 kinderen. Ervaart het moederschap zelf als een proces van vallen, opstaan en veel leren.

Doet zelf geen huisbezoeken, maar voor advies kan je haar steeds vinden op de Paleisstraat 24.

Doet de prenatale verdelingen met hart en ziel en zoekt een vroedvrouw binnen het team die helemaal bij jou past.Evelien:

Ze  behaalde haar bachelordiploma aan de Karel de Grote hogeschool. Tijdens het laatste jaar van haar  studie is ze drie maanden naar Suriname geweest. Ze wou haar kennis vergroten en vooral leren werken met weinig middelen en bijna geen technische snufjes. Het was er echt back to basic. Ze werkte er in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar vooral de armere vrouwen kwamen bevallen. Het was soms een harde leerschool voor haar, maar ook een goede leerschool als vroedvrouw.

Voor haar  staan mama en baby centraal. Ze  vindt het heel belangrijk dat ze zich goed voelen bij haar en zal steeds proberen hen in alles te helpen en te steunen. Rustig, maar gedreven. De steun die de gezinnen ondervinden wordt als zeer aangenaam ervaren.

Ze woont woon in Kontich, maar is toch meestal in Antwerpen te vinden bij haar gezinnetjes van Noord Baby

Regio’s: 2550, 2570, 2610, 2547, 2630, 2650, 2640, 2500, 2600, 2060,2000,2018,2660,2610,2600,2140,2020


Karoline: 

De van oorsprong Deense Karoline kreeg voor haar zesde verjaardag een zwangere Barbie cadeau. Vanaf dat moment wist ze dat ze vroedvrouw wilde worden.

Na de middelbare school in Nederland, verhuisde ze naar België om haar droom na te jagen. Ze studeerde af aan de AP Hogeschool.

Haar belangrijkste, meest inspirerende en leerzame stages liep ze bij een zelfstandige vroedvrouw. Ook ging ze terug naar haar geboorteland om ervaring op te doen in de verloskamer.

Tegenwoordig werkt Karoline fulltime bij NOORD baby. Ze staat je heel graag bij in de opvolging van je zwangerschap en tijdens je kraamperiode.

 Karoline heeft niet veel taal nodig om goed te communiceren met haar patiënten, een bijzondere vroedvrouw die kansarme gezinnen een warm hart toedraagt. Ze zoekt vaak samen met hen naar budgetvriendelijke oplossingen. Een mooie aanvulling van ons team want zo garanderen we voor elke patiënt een vroedvrouw.

Werkzaam in regio , 2000, 2018, 2020,2060 en 2140Eline:

Afgestudeerd in 2007 als vroedvrouw aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.

Sinds 2007 werkt ze in het Sint-Vincentius ziekenhuis Antwerpen,  waar “Natuurlijk bevallen” centraal staat.  10 jaar vaste nachtcollega van Marieke, wat leidt tot een geoliede machine. De eerste 6 jaar van haar loopbaan  heeft ze voltijds de drie diensten materniteit, verloskamer en neonatologie gecombineerd.

Nu werkt ze nog halftijds op materniteit en verloskamer in combinatie met de thuiszorg bij NOORD baby.

In 2009 volgde ze een specialisatie jaar preconceptionele zorg en in 2011 een extra module neonatologie, 2020 was het jaar van de lactatiekunde, hopelijk snel met een vruchtbaar resultaat

Ze woont in Hoboken, is gehuwd met Jo en mama van twee toffe jongens  Morris en Jerom. Ze  doet zowel huisbezoeken als consultatie in de Paleisstraat.


quote van Eline: 

“When women support each other, incredible things happen!”

Je rol als mama, als ouder is een rol waarin je moet groeien.  Als vroedvrouw hebben wij het geluk om jullie te mogen steunen en te zien evolueren in die rol.  Door de persoonlijke begeleiding hoop ik hier toch mijn klein steentje te kunnen bijdragen.

Regio: 2000,2018,2020,2600,2610,2620,2660,2140 (kant tegen berchem/2018 antwerpen)


Tess:

De passie voor vroedkunde is bij haar in 2013 aangewakkerd na het kijken van het TV-programma ‘ Birth Day’ van Lieve Blancquaert. Ze las het boek ook meteen uit en wist meteen wat ze zou gaan studeren. Doorheen haar opleiding is haar passie alleen maar verder gegroeid . 

Ze vindt het fantastisch om te zien hoe een gezin kan groeien. Dit is wat haar passie laat groeien. 

Bij NOORD baby is ze in goede handen om alleen nog maar te groeien als vroedvrouw.

Pittige kempische met 2 voeten op de grond. Eerlijk,enthousiast en gepassioneerd.. ze vliegt door de stad van gezin naar gezin tot in de late uurtjes. 

Ze woont op het mooie Zuid te Antwerpen, al mijn liefde en enthousiasme wordt gegeven aan de gezinnetjes van NOORD baby

Regio: 2000,2018,2020,2060


Uwe:

Uwe behaalde haar diploma vroedkunde aan de Katholieke Hogeschool in Leuven. Door stages overal in het Antwerpse en een “buitenlandse” stage in het geboortecentrum in Amsterdam - waar ze ook haar diploma als Doula behaalde - kreeg Uwe een hart voor zwangere vrouwen,  verwachtende vaders en kersverse baby’s. Ze ontwikkelde voelsprieten voor de kwetsbaarheid van de periode en de aardverschuiving die de verandering van moeder en vader worden met zich mee kan brengen.

Met twee voeten op de grond is Uwe iemand die graag ondersteunt, haar kennis deelt en met jullie op pad gaat in dit avontuur en kijkt naar een ouderschap op maat voor elk gezin.


Ze schreef in 2019 het boek “VERLOS ONS” waarin ze op een verbindende en breekbare manier bevallingsverhalen en eigen stukken van haar reis als moeder deelt.


Uwe is getrouwd en mama van 2, zelf ervaringsdeskundige in langvoeden en slapeloze nachten.

Vliegende vroedvrouw tijdens de vakanties en extra ondersteuner voor info omtrent geïnformeerd bevallen bij NOORD baby


Regio: van Ekeren tot Antwerpen, en occasioneel bij de juiste match een beetje daarbuiten 


Sofie


Afgestudeerd in 2002 als vroedvrouw aan de KdG Hogeschool in Antwerpen en onmiddellijk aan de slag gegaan in Sint-Vincentius Antwerpen omdat ze zich daar thuis voelde tijdens haar stages en ze dezelfde visie op samenwerking en verloskunde deelde.  Tot op heden is ze daar werkzaam op verloskamer en materniteit.

In 2005 behaalde ze haar Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid te Antwerpen, SCVO Pestalozzi.

In 2008 en 2011 werd haar leven nog boeiender en rijker door haar zoontjes Seppe en Jens.

Door het postgraduaat Lactatiekunde (UCLL, 2018) leerde ze borstvoedingssituaties nog beter te begeleiden en advies te geven.  De titel IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) kon ze achter haar naam dragen sinds 2019.

Bij NOORD Baby levert ze haar bijdrage in de kwaliteitsvolle consultaties.  Ze luistert naar de behoeften van de toekomstige ouders en geeft eenduidige informatie over zwangerschap, arbeid, bevalling en postpartumzorgen.  Ook zal ze met de tijd huisbezoeken doen.

De rode draad in haar werk is mensen empoweren, het aanboren van hun innerlijke kracht en bezielend te werk gaan met positieve energie.