Water geven bij warm weer?


Wanneer de zomer voor de deur staat, stellen vele ouders zich de vraag of ze hun kindje extra drinken moeten geven. Het antwoord: ja dit mag zeker. Toch is niet alles even goed voor je kindje. Tot 6 maanden heeft je kindje alleen melk nodig, zowel voor borstvoeding als flesvoeding. Zaken zoals water of thee zijn niet aangeraden voor je kindje. Dit komt omdat ze de maag wel vullen maar je kindje er geen voedingsstoffen uithaalt. Bovendien kan het er ook toe leiden dat er een voeding wordt overgeslagen en dat is niet goed.

Wat we aanraden bij warm weer is:

  • Leg bij borstvoeding je kindje extra aan. Dit mag ook op vraag, als je kindje behoefte heeft om elk uur te drinken dan is dat ok√©. Belangrijk is dat je als mama zelf ook voldoende drinkt omdat je nu meer vocht zal verliezen door de verhoogde melkproductie en door te zweten.
  • Als je flesjes geeft, mag je gerust een extra flesje geven. Twijfel je of je kindje voldoende vocht binnenkrijgt? Check dan hoeveel plasluiers hij/zij per dag heeft. Normaal heeft een kindje ongeveer 6 plasluiers per 24 uur en is de urine licht geel.
  • Vraag altijd advies aan je vroedvrouw zodat zij je tijdig kan doorverwijzen naar een arts indien nodig.